През този период от годината навън става много студено и има

...
През този период от годината навън става много студено и има
Коментари Харесай

5 правила, които да спазваме през зимата, за да живеем по-дълго

През този интервал от годината навън става доста студено и има доста повече шансове да се сбъскате с разнообразни вируси и настинки.

 Доктор Шен Джун, практикуващ обичайната китайска медицина, изброи няколко правила, които ще ви оказват помощ да преживеете студа. Ако желаете да сте здрави и да не боледувате през зимата, то съгласно доктор Шен Джун би трябвало да запомните няколко златни правила.

Дръжте корема, гърдите, долната част на гърба, краката си топли 

Смята се, че в случай че региона на гърдите замръзне, това може да повлияе на Ян силата в тялото.

В резултат на това човек може да развие сърдечно заболяване. Когато стомахът замръзне, могат дасе появят болести на стомаха и червата, шията и раменете – мускулите ще се разболеят и ще бъдат податливи на конвулсии, гърбът може да боли. При хипотермия на долната част на гърба също стартира да боли и в случай че замръзнат краката, може да срещнете контракции, мускулни конвулсии, артрит на коленете.

Използвайте студена вода с нараснало внимание

Закаляването в действителност може да бъде потребно. Но е значимо да го извършите вярно. Освен това възрастните хора, изключително тези, които страдат от сърдечни болести и други съдови проблеми, не би трябвало да се каляват по този начин. Това се дължи на обстоятелството, че този способ може да докара до обостряне на сърдечни и мозъчно-съдови болести, до инсулт, до неочаквана гибел.

Пийте вода вярно

 При тежки студове е значимо възрастните да пият 2,5 литра вода дневно. Особено потребно е да вършиме това заран на гладно, в 17 часа и в 21 часа.

Спазвайте загряваща и тонизираща диета

Има два метода за подсилване на тялото: посредством хранене и посредством обичайната медицина. Но при избора на втория способ е значимо всичко да става под управлението на експерт. Що се отнася до специфичната диета, тя би трябвало да включва доста храни, богати на витамини, мазнини, протеини (пилешко, агнешко, скариди, китайски фурми, лонган и др.). Можете също по този начин да ядете повече черна храна: черен фасул, черен сусам, черни дървесни гъби. Такива артикули освен ще подхранват бъбреците, само че и ще предпазят от студа, ще овлажнят белите дробове и ще оказват помощ за производството на течности в тялото.

Укрепете духа си

При хубаво време се старайте по-често да се разхождате на открито и да се печете на слънце. А от зимните действия правете най-вече такива, които включват аеробни извършения с придвижвания: бързо вървене, джогинг, скачане на въже, нанагорнище на стълби и др./Zdrave.to

 

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР